Protest vozača zbog poskupljenja goriva završio kaznama za nepropisno parkiranje

Završen je jednočasovni zastoj vozača i protest u Kostajnici u znak protesta zbog povećanja cijena goriva. Na protestu se pojavilo svega pet vozača koji su svoja vozila parkirali u ul. Mladena Stojanovića te lokaciju protesta propisno obilježili sigurnosnim trokutom i obukli reflektirajuće prsluke. Međutim, policija je svim vozačima uručila kazne za nepropisno parkiranje.

Vozači koji su učestvovali u protestu ističu da je, pored njih, u istoj ulici bilo još identično parkiranih vozila čiji vozači nisu sankcionisani za nepropisno parkiranje. Isto tako navode da su protesti održani i juče i danas u Koz. Dubici i Novom Gradu i da niko od učesnika nije kažnjen za nepropisno parkiranje te da su šokirani i iznenađeni kaznama, jer uopšte nisu blokirali promet, za razliku od građana Koz. Dubice i Novog Grada.

Podsjetimo da je gorivo u BiH poskupilo već tri puta, od početka godine. Prvi put početkom februara, zbog usvojenog Zakona o akcizama, a dva puta zbog rasta svjetske cijene nafte. Drugo povećanje desilo se sredinom aprila, a treće krajem maja.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …