“Tigrovi” otputovali na Medjunarodni karate turnir u Francuskoj

Klub borilačkih sportova “Tigar” iz Kostajnice, u saradnji sa Karate klubom “Vrbas” iz Banja Luke i Jion PEB iz Bihaća i ove godine je organizovao odlazak na Međunarodni karate turnir u Francuskoj. Osim takmičara is Bosne i Hercegovine, u sastavu ekipe nalazi se i član Karate kluba “Zrinski” iz Hrvatske Kostajnice Bruno Dalibor Bertina.

Turnir se organizuje u gradu Ecquevilly Karate nadomak Pariza. Takmičenje će se odvijati dva dana za sve uzrasne kategorije. Djeca će tri dana boraviti u Nacionalnom sportskom kampu, a u okviru svoje posjete Parizu, osim takmičenja djeca iz Bosne i Hercegovine će imati priliku posjetiti i znamenitosti Park Prinčev, Dvorac Versaj, Ajfelovu Kulu i Trg Konkord, a takođe imaju organizovano krstarenje Senom, odlazak na planinu majmuna i Dvorac Kejnizburg u blizini Strasbourg-a, te obilazak još nekoliko znamenitosti u skladu sa slobodnim vremenom.

Klub se zahvaljuje selektoru Bajro Durdzic na podršci u realizaciji ove aktivnosti, kao i Borisu Jeličiću, što je na vrijeme propaznata potreba takmičenja i u inostranstvu, te pripremanje najmlađih za buduće vrhunske sportske rezultate.

Na turniru ove godine učestvuju takmičari iz 11 država, a sa nekima se dosad nismo imali priliku susresti, kao što su Kongo, Juznoafrička Republika, Alžir, Egipat, Maroko i nekoliko evropskih država.

Srećno svima sa željom da osvoje najviša mjesta na pobjedničkom postolju!

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan u subotu protiv FK “Brzi” (Busnovi)

U utakmici 6. kola područne lige Prijedor kostajnički Partizan će u subotu 5. oktobra 2024. …