Kostajnički bend KOB će promovisati Z.E.T. festival

Festival Z.E.T, koji će se održati na jedinstvenoj lokaciji Janjske otoke kod Šipova od 26. do 29. jula, ove subote započinje svoju promotivnu turneju, na kojoj će sastav K.O.B. iz Kostajnice, koji je prošlogodišnji “Z.E.T. hit”, promovisati festival u Ljubljani u Sloveniji i u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine.

Direktor produkcije “Z.E.T. festa” Boris Šarić ističe da je pjesma “Strah” hard rok benda K.O.B. iz Kostajnice pobijedila prošle godine na “Z.E.T. hit” takmičenju i omogućila bendu nastup na festivalu.

“K.O.B. će na pravi rokenrol način promovisati ovaj fest i ovogodišnje ‘Z.E.T hit’ takmičenje, koje je u toku sa opasno dobrim i glasnim rifovima. ‘Z.E.T. hit’ turneja omogućiće posjetiocima svirke da učestvuju u nagradnim igrama u kojima mogu osvojiti promo-pakete koji uključuju besplatne karte za festival”, naglasio je Šarić.

Direktor produkcije festivala ističe da su pripreme u punom jeku, te da organizatori planiraju niz aktivnosti za sve posjetioce.

“Z.E.T. fest” ove godine planira još više aktivnosti i prije i za vrijeme festivala. Trenutno je u toku glasanje za “Z.E.T. hit”, raspisan je konkurs za “Z.E.T. horor” priče, uskoro ide poziv za kreativce za “Z.E.T. pijacu”, a planovi za preostale dvije “Z.E.T. tribine” su već napravljeni.

Direktor produkcije je dodao da se na ovogodišnje takmičenje za “Z.E.T. hit” prijavilo 40 bendova, koji će se takmičiti za nastup na Janjskim otokama.

“Kao i prošle godine, pobjedničku pjesmu odlučuje isključivo publika svojim glasovima. Sistem za glasanje se može naći na našoj oficijelnoj internet stranici, kao i na Facebook stranici festivala. Glasanje traje do 21. juna, kada će bend sa najviše glasova publike javno biti proglašen pobjednikom ‘Z.E.T. hit’ takmičenja”, naglasio je Šarić.

Frontmen sastava K.O.B. iz Kostajnice Vanja Cvijanović naglašava da je veoma bitno da ovako jedinstven festival opstane, jer ovakav sklop prirode i zabave treba da doživi i osjeti što veći broj ljudi.

“Mislim da bi svim bendovima iz regiona dobro došao ovaj fest. Pored svih, po meni, malo usiljenih festivala, ovaj dođe kao jedan dobar godišnji odmor”, rekao je on i dodao da su članovi benda bili oduševljeni organizacijom i publikom prošle godine.

Cvijanović je napomenuo da je Z.E.T. promotivna turneja sama po sebi obostrana promocija festivala i njih kao benda.

“Probaćemo da predstavimo naš autorski rad što bolje. Cilj nam je svirati na što više mjesta i upoznati što veći broj ljudi sa radom benda i festivala”, rekao je on.

Turneja benda K.O.B.

  • Kafe “Piramida”, Bihać (5. maj)
  • “Rock kafe”, Kostajnica (12. maj)
  • Pub “Pet lampi”, Prnjavor (19. maj)
  • “Underground” klub, Trebinje (26. maj)
  • “Prulček”, Ljubljana (1. jun)
  • “Acoustic Pub”, Livno (29. jun)
  • “Čardak”, Šipovo (30. jun)

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …