Sutra književno veče sa Vanjom Bulićem

JU Narodna biblioteka „Nevenka Stanisavljević“ 29. marta (četvrtak) u 19:00 časova organizuje književno veče i promociju književnog stvaralaštva pisca i novinara Vanje Bulića „Biće to prilika da se ljubitelji pisane riječi upoznaju sa književnim stvaralaštvom i radom poznatog srpskog književnika, novinara, publiciste i TV voditelja i provedu ugodno veče u druženju sa poznatim piscem.

Vanja Bulić je čitav radni vijek proveo kao novinar u pisanim i elektronskim medijima. Za televiziju je uradio više od dvije i po hiljade jednočasovnih emisija, a pisao je za gotovo sve prestižne listove nekadašnje Jugoslavije.

Radio je i dokumentarne filmove, scenarije za tri TV serije, bio koscenarista za dugometražni film “Lepa sela lepo gore”… Pisao je zbirke priča: “Kako sam gajio blizance”, “Sto bisera”, “Istorija u krevetu”, “Muškarac u izvesnim godinama”… i romane: T”unel – lepa sela lepo gore”, “Ratna sreća”, “Zadah belog”, “Vrele usne”, “Oko otoka”, “Simeonov pečat”, “Jovanovo zaveštanje”, “Dosije bogorodica”, “Teslina pošiljka”, rekla je Svetlana Đurđević, direktor Biblioteke.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …