“Dani omladinskog mirovnog aktivizma” danas u Novom Gradu

Treća u nizu aktivnosti “Dani omladinskog mirovnog aktivizma” biće organizovana u četvrtak, 22.03. u Kulturno-obrazovnom centru u Novom Gradu u periodu od 10 do 14:00 časova. Srednjoškolski centar „Đuro Radmanović“ i Gimnazija „Petar Kočić“ su  domaćini aktivnosti koji Nansen dijalog centar, Prijedor realizuje u okviru projekta “Poštuj moju različitost” podržanog od strane Američke ambasade iz Sarajeva.

Uz ples, muziku, raznovrsne revijalne aktivnosti, učenici će zainteresovanom građanstvu  Novog Grada predstaviti  radove u 5 kategorija: skeč, IT prezentacija, promo letak, literarne i likovne radove koje su pripremili razgovarajući i razmišljajući na temu poštovanja različitosti. Ulaz je besplatan.

Cilj projekta je razvoj inter-etničke saradnje i promocija vrijednosti kao što su: poštovanje različitosti, tolerancija i  solidarnost.

Uz odobrenje Ministarstva obrazovanja RS i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Una-sana kantona, podršku predstavnika lokalnih zajednica, direktora i profesora srednjih škola, u projektu učestvuju učenici šest (6) srednjih škola: SŠC „Nikola Tesla, Kozarska Dubica, SŠS Kostajnica, SŠC „Đuro Radmanović“, Novi Grad, Gimnazija „Petar Kočić“, Novi Grad, Opća Gimnazija, Bosanska Krupa i Mješovita srednja škola „Safet Krupić“ iz Bosanske Krupe.

Na aktivnosti u Novom Gradu pozdravljamo i profesorice sa učenicima Osnovnih škola „Prva Sanska škola“, „Hasan Kikić“ i “Mahala” iz Sanskog Mosta, koje su Nansen trenerice i članovi “Nansen vršnjačkih medijatorskih sekcija”, u programu koji NDC od 2010. realizuje u osnovnim školama pod nazivom „Mirovno obrazovanje-prevencija i upravljanje konfliktom“. Oko 60 učesnika dolaskom u Novi Grad izražavaju svoju podršku jačanju omladinskog mirovnog aktivizma, u području gdje su i oni veoma aktivni, specijalno kroz aktivnosti koje realizuju u svojim školama.

Nemoj samo pričati, djeluj! Dođi i podrži omladinski mirovni aktivizam!

Više informacija na www.facebook.com/nansendijalogcentar.prijedor

 

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …