U srijedu 7. marta “Dani omladinskog mirovnog aktivizma” u Kostajnici

U srijedu, 07. marta 2018. u Kinu „Kozara“ u Kostajnici u periodu od 10:00 do 14:00 časova, Srednjoškolski centar iz Kostajnice je domaćin druge po redu aktivnosti “Dani omladinskog mirovnog aktivizma” koji Nansen dijalog centar, NDC Prijedor realizuje u okviru projekta “Poštuj moju različitost”, podržanog od strane Američke ambasade iz Sarajeva.

Uz ples, muziku, raznovrsne revijalne aktivnosti, učenici će zainteresovanom građanstvu  Kostajnice predstaviti  radove u 5 kategorija: skeč, IT prezentacija, promo letak, literarne i likovne radove koje su pripremili razgovarajući i razmišljajući na temu poštovanja različitosti. Ulaz je besplatan.

Cilj projekta je razvoj inter-etničke saradnje i promocija vrijednosti kao što su: poštovanje različitosti, tolerancija i  solidarnost.

Uz odobrenje Ministarstva obrazovanja RS i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Una-sana kantona, podršku predstavnika lokalnih zajednica, direktora i profesora srednjih škola, u projektu učestvuju učenici šest (6) srednjih škola: SŠC „Nikola Tesla, Kozarska Dubica, SŠS Kostajnica, SŠC „Đuro Radmanović“, Novi Grad, Gimnazija „Petar Kočić“, Novi Grad, Opća Gimnazija, Bosanska Krupa i Mješovita srednja škola „Safet Krupić“ iz Bosanske Krupe.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

U petak bez struje od 10 do 14 časova

Potrošači u opštini Kostajnica u petak 6. septembra 2024. godine u periodu od 10:00 do …