Političar rođen u Hrv. Kostajnici kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH

Darko Matijašević, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Srpske, koji je rođen u Kukuruzarima pored Hrv. Kostajnice, nominovan je kao kandidat Koalicije “Srpski naprednjaci” za srpskog člana Predsjedništva BiH na budućim opštim izborima. 

Darko je rođen 10. jula 1968. godine u Hrv. Kostajnici gdje je završio osnovnu školu. Vojnu gimanziju završio je 1986. godine u Zagrebu, a diplomirao je na Vojno-tehničkoj akademiji JNA, smjer saobraćaj 1991. godine. Zvanje magistra tehničkih naula Matijašević je stekao na Fakultetu organizacionih nauka Univerzitata u Beogradu, smjer Organizacija i razvoj kadrova 2002. godine.

Nakon služenja u Jugoslavenskoj narodnoj armiji i Vojsci Republike Srpske, 1998. godine Matijašević je imenovan načelnikom kabineta ministra obrane u Vladi Republike Srpske, a 2001. godine imenovan je vojnim diplomatskim predstavnikom Bosne i Hercegovine u stalnoj misiji Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i NATO u Bruxellesu. Bio je ministar unutarnjih poslova u prethodnoj vladi Republike Srpske.

Oženjen je i ima dvoje djece. 

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Đenadija večeras na Alternativnoj televiziji

Neven Đenadija diplomirani politikolog i magistar međunarodnih odnosa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci učestvovaće …