Sutra počinje manifestacija “Dani Kozare”

Manifestacija “Dani zime na Kozari” biće održana tokom naredna dva dana na Mrakovici. vDirektor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić potvrdila je Srni da će sutra, prvog dana manifestacije, biti održan planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros”.

“Do sada imamo prijavljeno oko 90 planinara, za koje je obezbijeđen prevoz iz Prijedora i Banjaluke, a sa dolaskom na cilj i čorba”, rekla je Ganićeva.

Ona kaže da će ski-kup zbog najavljenih snježnih padavina biti održan u nedjelju, 4. februara, u organizaciji Planinarskog skijaškog društva “LJubijski rudar”, te da su za nadmetanje prediđene tri kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji, odnosno srednje škole, stariji osnovci i mlađi osnovci, a za
one koji nemaju opremu za takmičenje dobiće je besplatno.

Centralna manifestacija “Dani zime na Kozari” u nedjelju obuhvatiće sportska takmičenja gradova i opština Potkozarja i okruženja, gastro-takmičenja u tri kategorije: turističko-ugostiteljske škole Republike Srpske, lovačka udruženja Potkozarja i izviđački odredi i planinarska društva.

“Do sada je prijavljeno 30 ekipa i to je najmasovniji odziv učesnika na ovoj manifestaciji. Riječ je o osam škola koje su se prijavile za gastro takmičenje, devet lovačkih udruženja u kategoriji lovački kotlić i 13 odreda i planinarskih društava”, precizirala je Ganićeva.

Za sve učesnike i posjetioce biće obezbijeđen besplatan prevoz i to iz Prijedora 10 autobusa, dva iz Gradiške, po tri iz Banjaluke i Kozarske Dubice, te po jedan autobus iz Novog Grada, Oštre Luke i Kostajnice.

Ulaznice u toku trajanja manifestacije u Nacionalni park “Kozara” koštaće, po promotivnoj cijeni, jednu KM, a koristiće se za tombolu koju su obezbijedili sponzori, odnosno Fabrika keksa “Mira” iz Prijedora i kompanija “M:tel”.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće bend “Boćo i bećari”, grupa “Anemo” iz Prijedora, Gradiški tamburaši, muška ojkačka grupa i ženska pjevačka grupa Kulturno umjetničkog društva /KUD/ “Knešpolje” iz Knežice, Kozarska Dubica, i pjevačka grupa KUD-a “Una” Novi Grad.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za 11.00 časova u nedjelju, 4. februara, a proglašenje pobjednika i svečano zatvaranje manifestacije od 15.00 do 15.30 časova.

Organizatori ove 12. privredno turističke manifestacije su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora, Kozarske Dubice, Novog Grada i Gradiške, te Nacionalni park “Kozara”.

Pokrovitelj je grad Prijedor, a organizovanje su pomogli i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i prijatelji manifestacije.

Srna.rs

About kostajnica@gmail.com

Check Also

U petak bez struje od 10 do 14 časova

Potrošači u opštini Kostajnica u petak 6. septembra 2024. godine u periodu od 10:00 do …