Bundalo: Godina na izmaku teška, ali uspješna!

Godina na izmaku bila je teška, ali uspješna za opštinu Kostajnica, ocijenio je danas načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo na novogodišnjem i božićnom prijemu upriličenom za predstavnike privrednog, političkog, kulturnog i sportskog života i predstavnike vjerskih zajednica.

„Ova godina je bila teška, uslovi u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini su bili veoma teški, međutim kada je Kostajnica u pitanju, 2017. godina bila je uspješna.  Naša opština je ostvarila vidan napredak u svim segmentima. Mi smo, kao opština, imali niz infrastrukturnih zahvata i investicija i ja se nadam da će se ovaj trend nastaviti i iduće godine“  rekao je Bundalo.

Govoreći o planovima za 2018, godinu, načelnik je izdvojio nekoliko:

„Često pričamo o MEG projektu kao važnom kapitalnom projektu vrijednosti 400.000 KM, za razvoj infrastrukture imamo realizaciju 50.000 evra doniranih od Vlade Republike Srbije kao i najavu još 50.000 evra, takođe od Vlade za izgradnju trotoara u centru grada“ kaže Bundalo.

Načelnik je rekao da je kraj godine vrijeme sumiranja rezultata, te je prokomentarisao i budžet i finansije u opštini Kostajnica.

„Stanje finansija u Republici Srpskoj je teško, Republika Srpska je opterećena otplatom kredita i dugova, tako da se opštinama doznačavaju manja sredstva nego što bi trebalo u nekim normalnim okolnostima. Većina lokalnih zajednica, osim gradova koji imaju velik broj stanovnika i značajna sredstva od PDV-a su u velikim problemima. Kod nas stanje nije idealno, mogu slobodn reći  da je teško, ali je bolje nego u okruženju“, naglasio je Bundalo.

Čestitajući Novu godinu, načelnik je svim građanima poželio mnogo zdravlja, prosperiteta i poslovnog i privatnog uspjeha.

Izvor: Radio Kostajnica

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …