Održan karate turnir Grand Prix “Una” – 2017

U subotu, 21. oktobra 2017. godine KBS “Tigar” iz Kostajnice bio je organizator turnira Grand Prix “Una” – 2017, koji je održan u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici. Turnir je otvorio zamjenik ministra sporta u Vladi RS gospodin Dragan Jaćimović. Vrhovni sudija je bio Marinko Gvozden iz Kozarske Dubice, a delegat Mihajlo Veletanlić iz Novog Grada. Tunir je ove godine okupio 400 takmičara koji su imali 600 nastupa u katama i borbama pojedinačno i katama ekipno iz 31 kluba.

Turnir je okupio 4 države Hrvatsku, Francusku, Sloveniju i BiH. Najbrojnijom i istoveremeno najuspješnijom ekipom proglašena je Karate klub “Regeneracija” iz Velike Kladuše. Drugoplasirani klub je KBV “Budo” iz Cazina, a trećeplasirani je KK “Banja Luka” iz Banja Luke.

Prigodnu novčanu nagradu u seniorskoj konkurenciji dobio je Viktor Čubrilo iz Karate Kluba “KRK Malinska” koji je uspješno savladao sve takmičare iz svoje kategorije. Najuspješniji takmičari su takođe iz Karate kluba “Regeneracija”: Sara Rekić i Tarik Salkić.

Drugoplasirana najbolja takmičarka turnira je Sara Vilić iz KBV “Budo” Cazin. Najuspješnija seniorka je Emillie Minin iz Francuske, a najuspješniji takmičari u dječijem uzrastu su: Nejc Sternisa iz Slovenije i Nesrine Ounadjele iz Francuske. Za odlično postignute sportske rezultate u sezoni 2016/2017 plaketom su nagrađeni: Lana Čolić KBS “Tigar” Kostajnica, Selma Smlatić KK “Regeneracija” V. Kladuša, Strahinja Branković KK “Castra” Banja Luka i Stefani Kresić KK “DO” Tuzla.

Klub se zahvaljuje svima koji su podržali organizaciju turnira i uzeli učešće na istom.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan u subotu protiv FK “Brzi” (Busnovi)

U utakmici 6. kola područne lige Prijedor kostajnički Partizan će u subotu 5. oktobra 2024. …