Slika Oste Ercega odabrana za izložbu 9. Bijenala BUM BiH

Slika kostajničkog zlatara i slikara Oste Ercega odabrana je za izložbu 9. Bijenala umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine (BUM BiH) koji organizuje JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla. Na konkurs za izložbu pristiglo je preko 600 radova od 200 autora iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Njemačke, Holandije i drugih zemalja.

Selekciona komisija u sastavu: Boris Pejić, mag. slikarstva i profesor likovne kulture, Hari Ejubović, voditelj galerije i scenograf u JU BKC TK Tuzla i Mirela Ibrahimović Mehanović, umjetnički rukovodilac BKC imala je veoma težak zadatak da od 600 pristiglih radova odabere najbolje.

Riječ je o jedinstvenoj i uistinu prepoznatljivoj manifestaciji koja ima ulogu afirmacije minijature kao specifičnog likovnog izraza.

9. Bijenal umjetnosti minijature Bosne i Hercegovine (BUM BiH) je jedinstvena i uistinu prepoznatljiva manifestacija koja ima ulogu afirmacije minijature kao specifičnog likovnog izraza. Manifestacija će biti održana 20. novembra 2017. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

 

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …