Bundalo bojkotovao centralnu manifestaciju obilježavanja odbrane zapadnih granica RS

U organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova danas je u Novom Gradu održana centralna manifestacija obilježavanja odbrane zapadnih granica Srpske i BiH od hrvatske agresije kojoj nije prisustvovala delegacija opština Kostajnica. Kako nezvanično saznajemo načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo je bojkotovao centralnu manifestaciju u Novom Gradu zbog toga što Boračka organizacija RS i Vlada RS ignorišu činjenicu da je 18. i 19. septembra 1995. godine napadnuta i Kostajnica, ali da Centralna manifestacija nikada nije održana u Kostajnici.

Prema podacima Vladinog Centra za istraživanje ratnih zločina, u agresiji Vojske Hrvatske 18. i 19. septembra 1995. godine na području zapadnokrajiških opština Republike Srpske, odnosno na teritoriji opština Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica, ubijena su 104 civila i vojnika, od kojih 54 civila, 44 vojnika i šest pripadnika MUP-a Srpske.

Naselja i gradovi su pretrpjeli velika razaranja i štetu, a prema podacima opštinskih komisija o procjeni materijalne štete u Novom Gradu ona iznosi 83,3 miliona KM, u Kostajnici 40 miliona, a u Kozarskoj Dubici 50,4 miliona KM.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …