Radislav Kosijer nagrađen na 5. FPS-u u Novom Gradu

“Ljudi moji, da li je to moguće?! Nebo se otvorilo…” Namjerno sam uzeo ovaj sportski citat koji najbolje opisuje trenutno osjećanje nakon izvještaja žirija sa upravo završenog 5. FPS-a u Novom Gradu. Glumac našeg dramskog studija, Radislav Kosijer je dobio nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu.

Festival koji generalno nije bio srećan po naš dramski studio i koji je bio otvoreno neprijateljski nastrojen i često ponižavajućih namjera i dijela prema našem stvaralaštvu; ove godine je donio jedno veliko i nadasve prijatno iznenađenje.

Glumac našeg dramskog studija, Radislav Kosijer je dobio nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu. Ne zaboravimo, on tumači lik Volođe u predstavi “Draga Jelena Sergejevna”. Učinio nas je sve ponosnim i srećnim i nadamo se da će predstava da živi i dalje, a naročito na festivalima i da je ova nagrada samo prva u nizu.

Čestitam i ostalim učesnicima i svima koji su nagrađeni i pohvaljeni. Nadam se da ćemo i dalje stvarati i kreativno se takmičiti.

Završiću ovo izlaganje kako sam i počeo, u sportskom maniru. Osjećam se kao da smo izgubili finale Lige šampiona, ali da imamo najboljeg strijelca.

Tekst: Siniša Tešanović

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Oste Erceg izlaže u Zagrebu

U srijedu, 2. listopada 2024. u 19:00 časova, u Prešernovoj dvorani Slovenskoga doma Zagreb, Masarykova …