Potpisan ugovor o pružanju javnih vodnih usluga

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo i direktor KP ”Komunalno” Efraim Podinović potpisali su danas ugovor o pružanju javnih vodnih usluga. Portparol opštine Kostajnica Aleksandar Pašić rekao je da je cilj ugovora  unapređenje i poboljšanje sistema vodosnabjevanja na području opštine.

”Ovim ugovorom, koji je sastavni dio MEG projekta,  su definisana prava i obaveze komunalnog preduzeća i opštine u određivanju cijena vode i subvencionisanja socijalnih kategorija” – rekao je Pašić.

On je najavio da će u 2018. godini biti i realizovan jedan od projekata u oblasti vodosnabijevanja.

Voditelj projekta opštinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) Goran Štefatić istakao je da će se realizacijom ugovora o pružanju javnih vodnih usluga poboljšati uslovi vodosnabdjevanja u opštini Kostajnica.

”Ovim će biti otvorene mogućnosti da se odnos između opštine Kostajnica i KP ”Komunalno” lakše definiše, da se obaveze podijele i da građani imaju mnogostruke koristi” – rekao je Štefatić.

On je pojasnio da će MEG projekat biti realizovan u narednih 12 godina, podržan je i finansiran od Švajcarske ambasade u BiH, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjih nacija (UNDP).

”U prvoj četverogodišnjoj fazi, već od naredne godine, planiramo da dodijelimo određena bespovratna sredstava opštini Kostajnica u zavisnosti od toga koliko se sama opština pokaže u radu i odnosu prema projektnim zadacima. Planirani iznosi se nalaze u Strategiji razvoja opštine, što znači da će opština sama kandidovati projekte za koje želi da se sufinansiraju bespovratnim sredstvima” – zaključio je Štefatić.

Tekst i fotografije: Radio Kostajnica

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …