Baljski sokolovi učestvovali na 12. Potkozarskom posijelu

Kostajnička muška pjevačka grupa “Baljski Sokolovi” učestvovala je juče, 11. juna, na manifestaciji “12. Potkozarsko posijelo”, koje se uvijek održava u nedelju na Petrovske poklade u Gornjim Podgradcima kod Gradiške. Manifestacija je ove godine okupila 14 pjevačkih grupa sa područja Gradiške, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog i Okučana (Hrvatska).

Izvorna grupa “Baljski sokolovi” iz Kostajnice broji šest članova, koji su rado su viđeni gosti u RS, BiH, Srbiji, Hrvatskoj i šire.

– Predstavljamo se ojkačama i krajiškim pjesmama. U zavisnosti u kom se kraju nađemo sa tom pjesmom i nastupimo. Ovdje je divno, ja obožavam Kozaru i Potkozarje i često gostujem ovdje – kaže Milan Suzić, član grupe “Baljski sokolovi” iz Kostajnice.

Manifestaciju „Potkozarsko posijelo“ organizovalo je KUD „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca a pokrovitelji su opština Gradiška i Turistička organizacija.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …