Generalni konzul Republike Hrvatske posjetio opštinu Kostajnica

Generalni konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Zlatko Kramarić boravio je danas u službenoj posjeti opštini Kostajnica, gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Dragom Bundalom. Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo, istakao je da je ovo druga posjeta generalnog konzula Kramarića opštini Kostajnica te da je dosadašnja saradnja sa Konzulatom Republike Hrvatske u Banjoj Luci bila uspješna, izrazivši nadu da će se ista, u narednom periodu, zajedničkim naporima još više poboljšati.

Bundalo je konzula Kramarića upoznao sa osnovnim karakteristikama opštine Kostajnica, situacijom u privredi. Bundalo je naglasio da je Opština Kostajnica u proteklim godinama imala dobru saradnju sa Sisačko moslavačkom županijom i susjednim gradovima i opštinama i opštinom Kalnik u Republici Hrvatskoj.

Konzul Republike Hrvatske u Banjoj Luci Zlatko Kramarić, istakao je da, iako već postoji saradnja opštine Kostajnica opština i gradova u Hrvatskoj, saradnja uvijek može biti bolja te da na tom planu treba konstantno raditi, a posebnu pažnju treba usmjeriti na projekte prekogranične saradnje i privlačenja sredstava iz EU fondova.

 

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Đenadija večeras na Alternativnoj televiziji

Neven Đenadija diplomirani politikolog i magistar međunarodnih odnosa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci učestvovaće …