“M.A.S.K.E” oduševile na festivalu “Višegrad Fest 2017”

Na ovogodišnjem festivalu “Višegrad Fest 2017”, koji je održan u Višegradu od 11. do 18. maja, publika je imala priliku da uživa u 12 kvalitetnih predstava pozorišnih trupa iz Banja Luke, Postojne, Kostajnice, Prijepolja, Rudog, Beograda… Festival je organizovan pod pokroviteljstvom opštine Višegrad i uz podršku SPKD „Prosvjeta“ Višegrad, Doma kulture i Andrićgrada.

Ove godine, odlukom organizatora, festival nije bio takmičarskog karaktera.

Dramski studio “M.A.S.K.E” iz Kostajnice predstavio se dramom „Draga Jelena Sergejevna“, a mi prenosimo utiske organizatora po odgledanoj predstavi.

„Treći po redu, već tradicionalni, festival amaterskih pozorista, VIŠEGRAD FEST 17, završen je.

Pored pozorišnih trupa iz Banja Luke, Postojine, Mostara, Prijepolja, Rudog i Beograda, višegradskoj publici ponovo se predstavio Dramski studio M.A.S.K.E. Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević” Kostajnica i svojom dramom “Draga Jelena Sergejevna”, oduševio sve prisutne.

Priču o primarnim problemima savremenog društva i degradaciji pravih vrijednosti, članovi ovog Dramskog studija, iznijeli su vjerno, profesionalno, ali i strastveno i opravdali povjerenje, stećeno prehodnih godina.

Ovo druženje sa saradnicima, ali već i prijateljima iz Kostajnice, završeno je dogovorom o narednim saradnjama i ponovljenom dobrodošlicom, od strane domaćina, SPKD “Prosvjeta” Višegrad.

dr Danka O. Mitrović, predsjednik SPKD PROSVJETA Višegrad”

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …