Bend “KOB” takmičiće se na desetom Demofestu

Kostajnički hard rock bend “KOB” takmičiće se na jubilarnom desetom Demofestu koji će se održati od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Poznati banjalučki muzičar, glumac i reditelj Nikola Kolja Pejaković odabrao je 20 bendova koji će se takmičiti na “Beton” bini, među kojima je i bend “KOB”, dok će se prva grupa od 30 demo bendova takmičiti na glavnoj, “Basstion” bini Demofesta.

Najbolji sastavi iz obje grupe takmičara (sa Basstion i Beton bine), zasviraće u velikom finalu, koje će biti upriličeno treće, završne večeri Demofesta na Basstion bini. Sa Beton bine će biti odabrana dva najbolja demo benda, tj. jedan bend po večeri.

Najbolji demo bend ovogodišnjeg Demofest biće nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 evra, vicešampion će osvojiti binsku opremu u vrijednosti 2.000 evra, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 evra. I ove godine Demofest uručuje nagradu “Plavi bas”, koji će dobiti najbolji basista Demofesta, a održavanje festivala podržala je Banjalučka pivara kao glavni pokrovitelj, prijatelj festivala je kompanija m:tel, dok je zvanični telefon festivala Huawei P10.

Podsjećamo, ovogodišnje izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a u revijalnom programu će nastupiti Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Marley, Freemasons, Funkerman, Dubioza kolektiv, kao i Edo Maajka, Bad Copy, Lačni Franz i Projekt Rakija. Zasviraće i prošlogodišnji pobjednici Seine, Letarg i Degeneza, a za lokalnu podršku biće zaduženi Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Grupu “KOB” čine Vanja Cvijanović (vokal, gitara), Siniša Borojević (vokal, gitara), Milorad Nježić (bas gitara) i Duško Cikota (bubanj).

Grupa KOB, koja je nastala još 2011. godine, može se pohvaliti činjenicom da je nastupala širom BiH, Hrvatske i Srbije. Iza sebe, osim plaćenih svirki, ima i mnogo humanitarnih koncerata i akcija. Dijelili su binu s Divljim jagodama, Kerberom, Galijom i sličnim bendovima.

KOB-ovci sviraju hard rock i metal, a uzori su im Metallica, Nickelback, Alter Bridge, The Winery Dogs i, kao najveći uzor i utjecaj, Black Label Society.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …