Privode se kraju aktivnosti na postavljanju turističke signalizacije

Iako su drvoprerađivači i tekstilci nosioci privrednog razvoja u Kostajnici i turizam bi mogao zauzeti značajnije mjesto u ovoj lokalnoj zajednici. U strategiji razvoja Kostajnice planiran je razvoj turizma i privode se kraju aktivnosti na postavljanju turističke signalizacije.

Ljepopte Une pokušava da iskoristi i Ibrahim Agarević koji je 25 godina radio u Njemačkoj. U Kostajnici pored Une počeo je realizaciju projekta Turistički centar.

“Turistički centar će sadržavati u prvom redu jedan vid bungalova i smještaja, ekološku hranu koju ćemo proizvoditi sami na ovom mjestu i sport i rekreaciju. Imaćemo i mini zoološki vrt”, istakao je Ibrahim Agarević.

Rijeka Una i brdo Balj iznad Kostajnice koje je bogato kestenom potencijali su koji nisu dovoljno iskorišćeni, tvrde u gradskoj upravi.

“Mi smo ovih dana nastavili akciju projekta postavljanja turističke signalizacije na području opštine Kostajnica. Sredstva za taj projekat odobrilo je Ministarstvo trgovine i turizma Srpske”, rekla je Branka Kukrika, dirketorka Turističke organizacije u Kostajnici.

Predstavnici opštine Kostajnica kažu da je do sada realizovano nekoliko projekata iz oblasti turizma zahvaljujući prekograničnoj saradnji sa Hrvatskom.

“To je izgradnja ribarske kuće, a u toku je i priprema jednog šireg projekta koji uključuje turizam. U pitanju je održavanje manifestacije Kestenijada”, kaže Aleksandar Pašić, portparol opštine Kostajnica.

Razvoj turizma trebalo bi da donese brži razvoj ove i dalje nerazvijene lokalne zajednice, ali i šansu za nova radna mjesta.

RTRS.tv 

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …