Nastavljeno postavljanje turističke signalizacije u Kostajnici

Turistička organizacija opštine Kostajnica je ovih dana nastavila sa realizacijom projekta „Izrada i postavljanje turističke signalizacije na području opštine Kostajnica“ za koji su dobijena sredstva od Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske u iznosu od 2.000,00 KM.

Postavljena su 2 turistička putokazna znaka kojima je označen fudbalski stadion i 1 turističko-informativna tabla sa planom grada koja je postavljena u centru grada. Znakovi su izrađeni po važećim zakonskim propisima i u skladu sa Pravilnikom o sadržaju i načinu isticanja turističke signalizacije.

Postavljanje turističke signalizacije na području opštine Kostajnica počelo je 2012. godine sa ciljem da se domaćim i stranim turistima omogući lakše kretanje, te da im se daju osnovne turističke informacije o važnijim objektima i sadržajima u gradu. Urađen je Glavni projekat postavljanja turističke signalizacije na području opštine Kostajnica na osnovu kojeg su utvrđene tačne lokacije gdje će znakovi biti postavljeni. Nakon toga izrađena su i postavljena 23 turistička putokazna znaka na 10 lokacija.

Prema Glavnom projektu ostalo je još da se postave 2 putokazna znaka i 2 table dobrodošlice, međutim zbog izgradnje novih turističkih sadržaja koje je potrebno obilježiti Turistička organizacija opštine Kostajnica je uradila dopunu Programa postavljanja turističke signalizacije na području opštine Kostajnica prema kojem je potrebno postaviti još 6 putokaznih znakova.

Sredstva za realizaciju projekta „Izrada i postavljanje turističke signalizacije na području opštine Kostajnica“ Turistička organizacija opštine Kostajnica je obezbjedila aplicirajući u više navrata na Javni konkurs za finansiranje projekata iz oblasti turizma kod Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. Do sada je Ministarstvo za navedeni projekat odobrilo ukupno 10.000,00 KM i to 5.000 KM u 2011. godini, 3.000,00 KM u 2014. godini i 2.000,00 KM u 2015. godini.

Cilj ovog projekta je unapređenje turističke infrastrukture i bolja prezentacija turističkih resursa opštine Kostajnica.

Fotografije i tekst: Turistička organizacija Opštine Kostajnica

turistička signalizacija 3

About kostajnica@gmail.com

Check Also

U petak bez struje od 10 do 14 časova

Potrošači u opštini Kostajnica u petak 6. septembra 2024. godine u periodu od 10:00 do …