Nataša Tešanović – Transformacija koja inspiriše

Svi mi znamo da je ključ uspjeha u istrajnosti ali kada dođe do realizacije, svakodnevica često preuzme kormilo nad našim planovima. Nataša Tešanović, prelijepa djevojka koja je u samo nekoliko mjeseci potpuno promijenila svoj izgled, postala je inspiracija za hiljade žena. Prateći trag njene transformacije, odlučili smo da je pitamo koje je to kompromise morala da postigne da bi došla do svog cilja.

Nataša, šta je prethodilo tvojoj odluci da počneš transformaciju? Opiši nam stanje koje te je nagnalo da staviš tačku na svoj tadašnji stil života.

Duži period sam se mučila s kilažom, načinom doživljavanja svog tijela i manjkom samopuzdanja. Neki bi rekli da i nisam bila suviše gojazna i da to nije ništa strašno. Čak sam i samu sebe ubjeđivala da nije to toliko loše. Ali onda, kad legnem i kad se zagledam duboko u sebe i svoju ličnost, shvatila sam da to nisam ja. Shvatila sam da nisam srećna i zadovoljna. Znala sam da je vrijeme da se nešto poduzme povodom toga. Išla sam u teretanu i dobijala samo mišićnu masu. Pokušala sam da ne večeram, i onda pojedem prvo što mi se nađe pod rukom. Naravno, ponovo sam bila nesrećna. Kad sam gledala transformacije djevojaka u Atici, vidjela sam koliko su nasmijane i da blistaju. Tada sam shvatila da i ja to želim. Ružno zvuči, ali počela sam se gaditi samoj sebi, jer tijelo mi je izgledalo deformisano, jer sam osjećala zatočena i spriječena da uživam u nekim sitnicama, u onom stanju. Želja da budem sama sebi lijepa, želja da imam kondiciju, želja da sam srećna i zadovoljna sobom, uticalo je na moju odluku da se transformišem!

 

Većina ljudi je saglasna oko toga da izgled nije bitan a opet se često sve vrti oko njega. Koliko ti je zaista bitno kako izgledaš i kako izgled utiče na tvoju psihu?

Prije sam i sama govorila da nije izgled bitan, da je važno moje unutrašnje Ja. Ako me neko voli, voliće me bez obzira kako ja izgledam. Ok, ne mogu da u potpunosti opovrgnem tu izjavu. Ali, više sam samu sebe ubjedila u to nego što sam, zaista, vjerovala u to. Jer koliko god znam da je moje unutrašnje Ja dobro, isto tako želim da fino izgledam, kako bih bila zadovoljna u potpunosti. Važan mi je izgled. Važno mi je da se osjećam dobro kad se pogledam u ogledalo, jer utiče na nas više nego što to želimo priznati. Moja transformacija je mnogo uticala na moju psihu. Napokon imam ono samopuzdanje koje sam tražila i pokušala izgraditi tokom osnovne, srednje škole, pa i fakulteta. Divan je osjećaj ustati ujutro, pogledati se u ogledalo i onako slatko i sa zadovoljenjem nasmiještiti se samoj sebi. Moje unutrašnje Ja i moje vanjsko Ja je napokon usklađeno. Izgledam onako kako se i osjećam.

natasa tesanovic 1

 

 

Da li si tokom transformacije naišla ne neke prepreke? Koje prepreke su bile u pitanju?

U ovih 15 mjeseci nisam naišla ni na jednu veću prepreku. Jedino za što sam se brinula, jesu poneke vježbe koje bi tražile veće oslanjanje na ruke. Problem mi je lijeva ruka koju sam operisala 2003.godine i danas se ne mogu najbolje osloniti na nju. Međutim, shvatila sam da se vježbe mogu prilagoditi i da u stvari mogu s njom raditi i više nego što sam mislila.

Da li si se susretala sa negativnim reakcijama iz svog okruženja? Kakvi su bili komentari na tvoj izgled?

Imam sreću što živim u manjem gradu, gdje većinom svi sve znaju. Na osnovu toga, čula sam šta većina osoba misli o mojoj transformaciji. Komentari su uvijek divni. Mnogi mi čestitaju, iznenađeni su, „skidaju mi kapu“, i uvijek pitaju kako sam to uspjela. Znaju me pitati za savjete i kako to da sam se odlučila da toliko smršam. Osjećam veliku podršku od strane osoba u mom okruženju, posebno od mojih sjajnih prijatelja i moje porodice. Prijatelji su mi fenomenalni, iako nekad u šali kažu da pojedem koju čokoladu, a ja sam npr. na redukciji, pa ne smijem. Bilo je osoba koje su zabrinute da ne bih pretjerala, jer su navikle da imam jače butine, pa im je ovo trenutno stanje neobično. Upravo ti pozitivni komentari mi daju vjetar u leđa i želim da, na neki način, opravdam i njihove komplimente koje dobijam.

Da biraš između partnera koji te prihvata takvu kakva jesi i partnera koji te podstiče da budeš bolja na svim poljima, šta bi izabrala?

Uvijek bih izabrala partnera koji me podstiče da budem bolja. Smatram da nam je potrebna osoba u života koja će nas podržavati, koja će nas ubijediti da možemo i više nego što smo zamislili. Koliko god smo mi jaki kao ličnost, koliko god nam je čvrst temperament i snažan karakter, mnogo više samopouzdanja i hrabrosti imamo kada nas naša voljena osoba podstiče da učinimo naš život još boljim.

Koja je najveća razlika između Nataše prije i nakon transformacije?

Ne bih mogla navesti samo jednu razliku, jer ima ih mnogo ali najvažnija razlika je u mom samopuzdanju. Ponekad se osjećam kao cvijet koji nikako da procvijeta jer ga je strah, jer nije siguran u sebe, jer se plaši kako će drugi reagovati, ali onda jednog dana samo procvijeta i iznenadi se samom sebi. Moje novo samopuzdanje mi je pružilo snagu i hrabrost da učinim stvari koje prije nisam mogla. Od komada odjeće koje sad želim da oblačim, a prije sam izbjegava, do promjene frizure i veće doze spontanosti. Sad mi nije toliko važno mišljenje drugih osoba i ne obazirem se na ono što, pojedini, dušebrižnici mogu reći. Sada hrabro stojim na svojim nogama i idem kroz život. Srećna sam i zadovoljna sobom.

 

Savjet za čitateljke:

Drage moje, nikad nije kasno da se odlučite za svoju transformaciju. Nikad nije kasno da učinite svoj svijet, svoj život, svoju ličnost boljom. Jer to se dešava kada smo zadovoljni svojim izgledom. Pronađite svoju motivaciju, uložite trud, pripazite na ishranu i uradite trening od pola sata. Vjerujte, tako malo je potrebno za Vaš bolji život i Vaše samopuzdanje. Uvijek ću svima preporučiti Atiku jer je to jedna veća porodica  koja je meni promijenila život na bolje.

Makeitreal.fit

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …