Đenadija pokreće inicijativu za povezivanje Kostajnica sa švajcarskom opštinom

Odbornik Ujedinjene Srpske u Skupštini opštine Kostajnica i predsjednik skupštinske komisije za saradnju sa opštinama i gradovima Neven Đenadija, pokrenuo je još jednu inicijativu koju će uputiti u skupštinu. Naime, riječ je o prijedlogu za bratimljenje i povezivanje opštine Kostajnica sa srodnim i sličnim opštinama iz inostranstva.

Kao pilot projekat Đenadija predlaže da ciljna naša partnerska i ciljna opština bude Askona koja se nalazi na jugu Švajcarske i koja ima sličan broj stanovnika kao i Kostajnica. Ono što je posebno zanimljivo je i to da ova opština ima svoj festival kestena pod nazivom „Kastanienvest“ i koji se takođe održava u oktobru kao naša Kestenijada.

Đenadija ističe da je ovo za sada prijedlog u formi razrade, te da predstoji ostvarivanje kontakta sa rukovodstvom ove opštine. Ideja za ovu vrstu povezivanja je predstavljena u izbornoj kampanji, jer je Ujedinjena Srpska u svojoj platformi pod nazivom „Kostajnica otvorena prema svijetu“ upravo i predložila ovaj vid saradnje i partnerstva sa drugim gradovima.

Đenadija navodi da nicijativa ima svoj smisao, pogotovo nakon ulaska Kostajnice u MEG projekat koji je finansiran sredstvima Švajcarske Vlade. Bratimljenje upravo sa jednom Švajcarskom opštinom predstavlja i znak dobre volje, pored svih drugih stvari koje nas spajaju, a posebno manifestacije i promocije kestena.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …