Dubičanci u kafiću u Kostajnici pokušali platiti lažnim novčanicama

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica, dana 20.02.2017. godine, na osnovu prethodno prikupljenih informacija o izvršiocima krivičnog djela, lišili su slobode lica R.B. i Ž.Ć. iz Kozarske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 06.02.2017. godine u Kostajnici počinili krivično djelo ”Krivotvorenje novca”.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičena lica dana 06.02.2017.godine u jednom ugostiteljskom objektu u Kostajnici, plaćajući račun, stavili u promet krivotvorenu novčanicu apoena od 100,00 KM, čime su počinili navedeno krivično djelo.

Daljim radim utvrđeno je da je novčanicu krivotvorilo lice R.B., koristeći određenu računarsku opremu i opremu za štampanje, koja je istog dana prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog, pronađena i oduzeta. Pretres je vršen uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH.

Po završetku kriminalističke obrade osumnjičena lica su otpuštena iz službenih prostorija, a po kompletiranju predmeta, Tužilaštvu BiH, protiv lica R.B. i Ž.Ć., biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo ”Krivotvorenje novca”, navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

 

Prijedor24.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …