U subotu lutkarska predstava “Nevolje groznog Gaše”

U organizaciji Narodne biblioteke „Nevenka Stanisavljević“ u subotu 03. decembra 2016. godine u 18:00 časova, u kino sali u Kostajnici odigraće se dječija lutkarska predstava „Nevolje groznog Gaše“ dramskog-lutkarskog studia „Zvončica“ iz Novog Grada. Ulaz je samo 2 KM.

O PREDSTAVI:
JU Kulturno-obrazovni centar Novi Grad, Dramsko-lutkarski studio „Zvončica“
„Nevolje groznog Gaše“ razigrana dječija lutkarska predstava.

IGRAJU:
Mihaela Sladaković, Milica Jakovljević, Ana Ivanović, Ana Kolundžija, Bojana Damjanović, Nataša Railić, Teodora Marčeta i Sara Štrbac.

„Nevolje Groznog Gaše“ je zanimljiva i razigrana dječija lutkarska predstava. Glavni lik je Gaša koji predstavlja sve one mališane koji su nestašni i koji su spremni da prave razne smicalice kako bi se zabavili. Gaša pravi zamke drugarici, sestri i učiteljici. U tim svojim smjelim poduhvatima nailazi i na prepreke i ne pobijedi uvijek dječiji nestašluk. Uz Gašu je i Maša, sestra, koja ga motri i vraća na pravi put da sam shvati da čineći loše drugima ne donosi ništa dobro. To loše ponekada se obije o glavu.
Ova predstava je učestvovala i na 8. Festivalu dječijeg dramskog stvaralaštva RS u Mrkonjić Gradu. Žiri, u sastavu Jelena Trepetova Kostić (profesor na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci), mr Silva Dobraš (inspektor- prosvjetni savjetnik za srpski jezik i književnost u RPZ-u) i Dragoslav Medojević (glumac u Narodnom pozorištu Republike Srpske), odlučio je da za predstavu «Nevolje Groznog Gaše» Dramsko- lutkarskog studija «Zvončica» , koji je u sastavu JU Kulturno- obrazovnog centra, dodijele diplome za najbolju kolektivnu igru, za animaciju lutke, za najboljeg debitanta, Sari Štrbac, i za glumačku budućnost, Teodori Marčeta. Članovima ansambla ovo je prvi festival na kojem su se takmičili.

Fotografija: Portal.novi-grad.net

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …