Održan sastanak o projektu razvoja seoske infrastrukture

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo i saradnici iz opštinske poljoprivredne službe razgovarali su danas sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS o nastavku projekta poboljšanja poslovnih aktivnosti na seoskom području.

Projekat razvoja seoske infrastrukture koji realizuje Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata u okviru Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS obuhvata 20 opština, a planirana sredstva za svaku opštinu okvirno iznose 200 000 KM, uz učešće opštine od 20 % od ukupne vrijednosti investicije.

Viši stručni saradnik za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivedu opštine Kostajnica Miroslav Stijak rekao je Radiju Kostajnica da je jedna od osnovnih komponenti projekta izgradnja infrastrukture na seoskom području što bi poljoprivrednicima obezbijedilo bolje uslove za život i bavljenje poljoprivrednim aktivnostima.


”S obzirom na probleme uočene na području naše opštine, u okviru projekta mi bismo se fokusirali na nastavak aktivnosti koje se odnose na izgradnju seoske putne infrastrukture, proširenje vodovodne i kanalske mreže”, rekao je Stijak i dodao da se projekat odnosi na 2017. godinu uz mogućnost da se nastavi i 2018. godine.

On je dodao da je cilj projekta smanjiti siromaštvo u seoskom području, uključiti što više seoskih domaćinstava u proizvodnju i distribuciju proizvoda sa naglaskom na meso, mlijeko, sitno voće, kornišone i prikupljanje šumskih plodova.

Prema njegovim riječima u toku je priprema podataka i dokumentacije te utvrđivanje prioriteta, a početkom 2017. godine mogla bi početi realizacija projekta.

Foto: Radio Kostajnica

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …