Predstava “Granice” u subotu u Kostajnici

U subotu 12. novembra 2016. godine sa početkom u 19:00 časova u velikoj sali Narodne biblioteke “Nevenka Stanisavljević” u Kostajnici odigraće se predstava DIS pozorišta mladih iz Banjaluke, pod nazivom “Granice”. Ulaz je samo 2 KM. Veoma važno za reći vezano za ovu predstavu, jeste to, da je ovo prva predstava u kojoj su angažovani naši kostajničanci Nina Eraković (kao glumica) i Slaviša Borojević (kao dio kreativnog tima predstave) u DIS pozorištu mladih u Banjaluci.

Podsjećamo, njih dvoje su bili dugogodišnji članovi dramskog studija “M.A.S.K.E.” iz Kostajnice i sada sa velikim uspjehom stvaraju i umjetnički se ostvaraju u Dis pozorištu mladih Banja Luka. Dođite da ih podržimo i da ih ponovo vidimo na našim daskama koje život znače. U nastavku, obavezno pročitajte podatke vezane za predstavu.

“Granice”: Savremena, neverbalna predstava
Produkcija: DIS-teatar Banja Luka
Igraju: Nina Eraković, Slobodan Miljević, Ognjen Bogdanović, Aleksandar Josipović i Kristina Čulić.
Kreativni tim: Slaviša Borojević, Miroslav Sinkić, Svetozar Babić i Novica Bogdanovic.

“Neobično scensko osvarenje, maštarija koja će vas odvesti u daleke predjele mašte, ali i podsjetiti da smo svjedoci vremena i društva u kojem se nameću i žive nacionalne granice, rodne podjele, etičke razlike, političke granice, unutrašnje, lične…, a sve to tiče se nas koji živimo u ovom vremenu… i skromno želimo ostaviti trag na sceni… Iz tog razloga odlučili smo ovu predstavu posvetiti “ljudima i granicama”….. Istražujemo kad stati, a šta nas čeka ako mi ili vi izađemo van granica.. da li onda vi ulazite u ovu predstavu… ili mi zavirujemo u život.. Odlučili smo istražiti tu nedoumicu i stvoriti “tenziju” približavanja granici i polju zabranjenog….”

Trajanje predstave: 50 minuta

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …