CIK BiH objavila konačne rezultate lokalnih izbora

Centralna izborna komisija BiH objavila je juče Odluku o potvrđivanju  i objavljivanju konačnih rezultata lokalnih izbora koji su održani 02. oktobra 2016 godine. Drago Bundalo kandidat Srpske demokratske stranke sa 1098 glasova ili 36.06 % je pobijedio u trci za načelnika opštine Kostajnica, drugi po broju glasova je kandidat Partije demokratskog progresa Saša Grublješić sa 1047 glasova ili 34,38 %, zatim slijedi Marko Čolić kandidat Socijalističke partije sa 541 glasom ili 17,77 %, nezavisni kandidat Aleksandar Stanić osvojio je 196 glasova ili 6,44 % a kandidat Ujedinjene Srpske Biljana Dejanović Gligić je osvojila 163 glasa ili 5,35%.

Lista Partije demokratskog progresa je osvojila najviše glasova za Skupštinu opštine i sa 687 glasova je dobila četiri mandata koje su osvojili: Željko Čekić, Diana Čekić, Jasna Borojević i Zdravko Krnjajić.

Druga po broju glasova je lista Srpske demokratske stranke sa 668 glasova i takođe četiri mandata koje su osvojili: Vladimir Ćopić, Goran Rabat, Slavko Avramović i Marko Milašin.

Treća lista po broju glasova je lista SNSD-a sa 507 glasova koje su osvojili: Nikola Janjetović, Darko Vuruna i Irena Dragišić.

Demokratski narodni savez je osvojio 247 glasova i jedan mandat koji pripada Predragu Pilipoviću, zatim slijedi Socijalistička partija sa 214 glasova a mandat je osvojio Petar Borojević. Ujedinjena Srpska ima 175 glasova a mandat je dobio Neven Đenadija. SDP je dobio 139 glasova a u skupštinu ide Mile Ćopić, zatim Bosnić Ismet ispred SDA koja je osvojla 115 glasova i u Skupštinu opštine Kostajnica ulazi i NDP sa 95 a mandat je osvojio Tomić Goran.

Sastav Skupštine opštine Kostajnica:

Partija demokratskog progesa – 4 odbornika
Srpska demokratska stranka – 4 odbornika
Savez nezavisnih socijaldemokrata – 3 odbornika
Demokratski narodni savez – 1 odbornik
Socijalistička partija RS – 1 odbornik
Ujedinjena Srpska – 1 odbornik
Socijaldemokratska partija – 1 odbornik
Stranka demokratke akcije – 1 odbornik
Narodni demokratski pokret – 1 odbornik

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Đenadija večeras na Alternativnoj televiziji

Neven Đenadija diplomirani politikolog i magistar međunarodnih odnosa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci učestvovaće …