“Hipo” odlazi u prošlost: “Adiko banka” novi brend na BH tržištu

Hipo Alpe Adrija banka u BiH, u vlasništvu Advent internašenela iz SAD i Evropske banke za obnovu i razvoj, od danas će poslovati pod novim imenom i brendom Adiko banka.

Adiko u BiH posluje kroz dvije banke sa sjedištem u Banjaluci i Sarajevu, a sa jakom mrežom od 73 poslovnice, od kojih se jedna nalazi u Kostajnici, te širokom mrežom bankomata i POS uređaja prisutna je u svim dijelovima BiH.

Član Uprave “Adiko grupacije” Razvan Munteanu rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da se danas završava proces rebrendiranja, te da u potpunosti posluju kao Adiko mreža banaka u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

“Novi identitet banke oslikava i novu poslovnu strategiju usmjerenu na usluge stanovništvu i malim i srednjim preduzećima, uz jaku podršku velikim firmama i javnom sektoru”, pojasnio je Munteanu.

Prema njegovim riječima, cilj Adiko banke je da na svim tržištima na kojima posluje bude među top pet bankarskih grupacija.

“Tržište BiH nudi potencijal za ostvarenje ovog cilja kroz novu strategiju koju smo postavili i fokus na potrebe lokalnog tržišta. Strategija znači donositi odluke, a mi smo odlučili da budemo drugačiji. Želimo da klijenti uz `Adiko` brend vežu jasnoću, jednostavnost i neposrednost”, istakao je Munteanu.

Direktor banke Mario Ivanković rekao je da klijenti često kažu da bankarstvo nije dovoljno razumljivo što se direktno odražava na iskustvo koje imaju sa bankarskim brendom.

“Želimo da se približimo klijentu i olakšamo mu poslovanje sa bankom kroz fokus na bitno i efikasna rješenja predstavljena jednostavnim, razumljivim jezikom”, rekao je Ivanković.

Sjedište “Adiko grupacije” je u Austriji.

Atvbl.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …