“Aplauz, molim” na festivalu u Kotor Varošu

Dramski studio „M.A.S.K.E.‟ iz Kostajnice ima novi nastup na jednom pozorišnom festivalu. Ovaj put, dramski studio koji radi pod narodnom bibliotekom „Nevenka Stanisavljević‟, nastupa na 2. Festivalu omladinskih pozorišta u Kotor Varošu, sa predstavom „Aplauz molim‟.

JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš i UG Dom kulture „Miroslav Miro Pejović“ su organizovali ovaj festival, a generalni pokrovitelj je njemačka Fondacija ”Schuler Helfen Leben‟ (Učenici pomažu život). Sve predstave se izvode u kotorvaroškoj kino-sali od 21. do 28. oktobra 2016. godine.

Dramski studio „M.A.S.K.E.‟ nastupaju posljednjeg dana festivala, u petak (28.10.2016.), u 19h, a uz njih, nastupaju i Dramska scena SPKD „Prosvjeta“ Prnjavor, Pozorište „Duga“ Lopare, AP „Jovan Sterija Popović“ Kotor Varoš, Dis – Pozorište mladih Banja Luka, Banjalučko studentsko pozorište, Gradsko kazalište mladih Vitez i Mostarski teatar mladih 1974.

Koordinator „Varoš festa” Velimir Dragoljević je istakao da će na ovogodišnjem festivalu nastupiti više od stotinu muzičara i mladih glumaca iz sedam gradova BiH. „Biće prikazano 11 predstava, a pored klasičnih komedija i predstava koje se bave aktuelnim problemima savremenog društva, novitet je da će biti odigrane i dvije dječije predstave”, rekao je Dragoljević.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …