Opština demantuje deiznformacije o privremenom autobuskom stajalištu

Povodom netačnih tvrdnji i dezinformacija koje su iznesene u javnosti o privremenom autobuskom stajalištu u Kostajnici, opštinska uprava Kostajnica obavještava građane opštine Kostajnica slijedeće: Opština Kostajnica je dana 25.04.2016. godine sa Milenom Jandrić potpisala ugovor o korištenju prostora u Svetosavskoj ulici u svrhu privremene autobuske stanice na godinu dana bez naknade. Vlasnik paracele se obavezao da će u najskorije vrijeme u skladu sa Pravilnikom o ispunjenosti uslova i kategorizaciji autobuskih stanica i terminala Republike Srpske registrovati autobusku stanicu.

Dana 19.10.2016. godine, Milena Jandrić je obavijestila opštinu Kostajnica da zbog oštećenja prostora više ne može isti ustupiti bez naknade, te predlaže da opštini iznajmi prostor po cijeni od 700 KM mjesečno.  Ukoliko opština ne pristane na predloženu cijenu zaprijetili su opštini da će biti prinuđeni zaustaviti saobraćaj i korištenje prostora.

Kako nisu ispunili ni jedan od uslova iz Pravilnika niti registrovali autobusku stanicu, opština Kostajnica nije mogla da udovolji njihovom zahtjevu. Da ne bi došlo do ugrožavanja odvijanja autobuskog saobraćaja Opština je privremeno do konačnog rješenja premjestila autobusko stajalište na lokaciju u ulicu Mirze Delibašića kod FK „Partizan“o čemu je pismenim putem obavijestila prevoznike.

Opština Kostajnica ovakvo kršenje potpisanog ugovora od strane osoba koje nisu ispunile svoje obaveze smatra krajnje nekorektniim, te će biti prinuđena da pokrene postupak odgovornosti ugovarača, jer ovakvim postupcima nesavjesnih ugovarača došlo je do narušavanja interesa građana kojima je autobusni prevoz svakodnevna potreba.


Kraj saopštenja opštinske uprave Kostajnica

About kostajnica@gmail.com

Check Also

U petak bez struje od 10 do 14 časova

Potrošači u opštini Kostajnica u petak 6. septembra 2024. godine u periodu od 10:00 do …