Ratko Dmitrović objavio novu knjigu

Radomir Ratko Dmitrović, novinar i publicista rođen u Komogovini pored Hrv. Kostajnice, objavio je novu knjigu pod nazivom “Krst na križu”. To je jedinstveno izdanje u savremenoj srpskoj publicistici koje sadrži priloge za bolje razumijevanje srpsko – hrvatskih odnosa.

Knjiga, između ostalog, otkriva zbog čega su prećutane zapanjujuće tvrdnje Tuđmanovog savjetnika Slobodana Langa, ulogu Srba u nastanku i promociji himne „Lijepa naša”, sve o pravoj historiji „Bunjevaca” i ko je bio samozvani predstavnik Zagreba na sahrani Mome Kapora.

Radomir Ratko Dmitrović rođen je 1958. godine u Komogovini, opština Hrv. Kostajnica. Gimnaziju je završio u Kostajnici, a pravo i novinarstvo studirao u Beogradu i Zagrebu. Bio je stalni dopisnik iz Zagreba dnevnog lista Politika i nedeljnika NIN, a od oktobra 1991. do kraja 1993. godine radio je na Radio televiziji Srbije, kao komentator.

Početkom 1994, pokreće nedeljnik Argument koji vodi i uređuje do bombardovanja Srbije 1999. godine. Jedno vreme je savetnik potpredsednika Nebojše Čovića, u Vladi Srbije, na čijem čelu se nalazio Zoran Đinđić.

Od početka 2007, obavljao je poslove glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Vesti, iz Frankfurta, a sredinom maja 2013. godine dolazi na čelo Kompanije „Novosti”, gde je generalni direktor i glavni urednik. Objavio je roman „Beležnica profesora Miškovića”.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …