SDS održao centralnu javnu tribinu u Kostajnici

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke (SDS) Kostajnica u kino sali je večeras održao  centralnu javnu tribinu za lokalne izbore koji će se u RS/BiH održati 2. oktobra ove godine.

SDS je na tribini predstavio svoj izborni program za naredne četiri godine, kandidata za načelnika opštine Kostajnica gospodina Dragu Bundala kao i zajedničku listu kandidata SDS/SRS RS za odbornike u Skupštini opštine Kostajnica.

bosicTribinu su govorima otvorili Vladimir Marin, predsjednik OO SDS Kozarska Dubica i Borislav Bojić – potpredsjednik SDS i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH. O aktuelnoj političkoj i ekonomsko socijalnoj situaciji u RS govorio je predsjednik SDS-a Mladen Bosić koji je osudio politiku aktuelne vlasti i rekao da je došlo vrijeme da se zaboravi prošlost i okrene budućnosti te pozvao narod da ignoriše ratnohuškačku retoriku, kojom se neki političari pokušavaju održati na vlasti, već da se okrene sopstvenom boljitku. Bosić, koji i sam živi u pograničnom području, istakao je da je upoznat sa problemom odlaska mladih u zemlje Zapadne Evrope i istakao je da treba raditi na tome da se mladima obezbjede radna mjesta i solidna primanja čime bi se zaustavio trend iseljavanja.

Vladimir Ćopić, predsjednik Skupštine Opštine Kostajnica, u energičnom govoru koji je često prekidan aplauzima prisutnih, istakao je da su članovi stranke sigurni u pobjedu na predstojećim lokalnim izborima. Drago Bundalo, aktuelni načelnik Opštine Kostajnica i kandidat SDS-a za načelnika Opštine Kostajnica na predstojećim lokalnim izborima, govorio je u privrednim kretanjima na području opštine Kostajnica, planiranim projektima od vitalne važnosti za opštinu te istakao nužnost završetka projekata odbrane od poplave na području naše opštine.

Skupu su, između ostalih, prisustvovali i Milanko Mihajlica – predsjednik SRS RS, Ognjen Tadić – potpredsjednik SDS-a i poslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Vladimir Babić – generalni sekretar SDS-a, Darko Matijašević – generalni sekretar SRS RS i Gojko Kličković – načelnik opštine Krupa na Uni.

 

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Đenadija večeras na Alternativnoj televiziji

Neven Đenadija diplomirani politikolog i magistar međunarodnih odnosa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci učestvovaće …