Bundalo posjetio područnu školu u Petrinji

Načelnik opštine Kostajnica, Drago Bundalo, u prisustvu direktora osnovne škole „Petar Mećava“ Milanka Dejanovića, posjetio je juče područnu školu u Petrinji. Prilikom posjete načelnik se uvjerio u loše stanje u kojem se nalazi objekat područne škole.

Načelnik Bundalo nakon što je obišao objekat izjavio je da je izuzetno nezadovoljan  stanjem u kojem se objekat nalazi i uslovima u kojima učenici pohađaju ovu školu te nebrigom nadležnih da saniraju ovaj objekat.

Opština Kostajnica će u okviru svojih nadležnosti preduzeti aktivnosti kod donatora da se ovaj objekat sanira i da se pokuša da se zajedno sa rekonstrukcijom centralne škole obnovi i objekat područne škole u Petrinji. Opština će obavijestiti i nadležno ministarstvo prosvjete i kulture o stanju u kome se objekat nalazi te će zatražiti i od njih da hitno preduzmu aktivnosti na sanaciji objekta.

Opština Kostajnica je nakon poplava 2014 godine obavijestila nadležne o lošem stanju u kome se nalaze objekti osnovne škole „Petar Mećava“ i područne škole u Petrinji i uradila je projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju ovih objekata međutim nije naišla na razumijevanje kod nadležnih da se ovi objekti saniraju.

Načelnik Bundalo je uručio i prigodne pokolne učenicima u područnoj školi koju trenutno pohađa 14 učenika.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Opština Kostajnica dio projekta razvoja ruralnog poslovanja

Pomoć poljoprivrednicima koji proizvode za vlastite potrebe da se transformišu u komercijalne proizvođače, te poboljšanje …