Bundalo se sastao sa Generalnim konzulom Srbije

Načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo sastao se juče u Banja Luci sa Generalnim konzulom Republike Srbije Vladimirom Nikolićem. Načelnik je upoznao Generalnog konzula sa problemom razgraničenja između BiH i Republike Hrvatske kod Kostajnice te problemima sa kojima se suočavaju građani opštine Kostajnica zbog toga. Kako je Republika Srbija garant Dejtnonskog mirovnog sporazuma, načelnik je zamolio Generalnog konzula da se Republika Srbija uključi u rješavanje ovog problema.

Generalni konzul Nikolić je informisao načelnika da je Vlada Republike Srbije već upoznata sa problemom razgraničenja kod Kostajnice te da će o detaljima sastanka upoznati nadležne u Vladi Republike Srbije.

Na sastanku je načelnik upoznao Generalnog konzula sa trenutnom situacijom u Kostajnici, privrednim kapacitetima i razvojnim planovima a razgovarano je i mogućnostima za uspostavaljanje saradnje između opštine Kostajnica i opština iz Republike Srbije. Načelnik se ovom prilikom još jednom zahvalio Generalnom konzulu Nikoliću na pomoći koju je uručio JPU Klub za djecu „Kestenko“ prilikom početka rada ove ustanove.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

11. oktobra “Veče foklora” u organizaciji KUD “Potkozarje”

U sklopu obilježavanja turističko-privredno-kulturne manifestacije “Kestenijada,” u petak 11. oktobra, u OŠ “Petar Mećava” sa …