Investitor iz Turske u Dubici zapošljava 100 radnika

Novi investitor u Lipovoj Gredi za oko mjesec dana počinje proizvodnju i zapošljava stotinjak radnika. U opštini Kozarska Dubica juče je potpisan ugovor o kupoprodaji tri građevinske parcele u Poslovnoj zoni “Lipova greda” ukupne površine oko 17 hiljada kvadrata na kojima će investitor iz Turske izgraditi fabriku za proizvodnju stambenih kontejnera, montažnih kuća i sličnih proizvoda.

U prisustvu narodnog poslanika Darka Banjca , zamjenika načelnika Dragana Jaćimovića i saradnika na projektu ugovor su potpisali načelnik opštine Mile Zlojutro i Hasan Ašik vlasnik firme „Avrupa“, koji se ovom proizvodnjom u gradu Izmiru bavi već 10 godina. U Kozarskoj Dubici proizvodnju planirana da pokrene za oko mjesec dana u iznajmljenih 1.300 kvadrata u preduzeću „Eko-bel“ u Lipovoj Gredi, koje ovaj prostor ne koristi van sezone. Sa gradnjom vlastitog objekta na kupljenim parcelama planira da krene čim se završi izrada projekta, odnosno sljedećeg mjeseca, kada će počiti i prijem radnika.

Vlasnik preduzeća „Avrupa“ Hasan Ašik je rekao da su do lokacije za izgradnju fabrike došli istražujući tržište i Poslovnu zonu Lipova Greda u Kozarskoj Dubici izabrali zbog povoljnog geografskog položaja, blizine autoputa, povoljnih uslova poslovanja i dobrodošlice na koju je naišao u opštinskoj upravi. Sa izgradnjom naše fabrike krećemo sljedećeg mjeseca, kada će početi i prijem radnika, koji će dok traje gradnja objekta raditi u iznajmljenom prostoru, kazao je Ašik i dodao da će proizvodi iz Kozarske Dubice biti plasirani na tržiše Srednje Evrope, Njemačke i Francuske.

U prvoj godini ovdje planiramo da uložimo oko milion evra, a poslije ćemo vidjeti, rekao je Ašik i dodao da će u fabrici raditi domaća radna snaga jer smatra da stručnjaka i radnika potrebnih profila ima u Kozarskoj Dubici. On je rekao da se u konačnici ,završetak izgradnje fabrike sa oko 6 hiljada kvadrata korisnog prostora i instalisanje opreme u novom objektu očekuje 2018.godine, a ako se posao bude razvijao planiranom dinamikom i da će u preduzeću“Avrupa“ u Kozarskoj Dubici biti zaposleno oko 300 ljudi.

RTV-KD.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …