Održana regata od Novog Grada do Kostajnice

U okviru ovogodišnjeg “Ljeta na Uni” juče je održana druga etapa manifestacije „Una regata – Lađom niz Unu“ od Novog Grada do Kostajnice. Nakon što je u subotu održana prva etapa regate od Blatne do Novog Grada, regata je nastavljena juče od Novog Grada do Kostajnice.

Učesnici regate su oko 17.00 časova stigli do plaže „Plandište“ gdje su Turistička organizacija i opština Kostajnica za sve učesnike obebjedili ručak i osvježenje.

Na drugoj etapi regate učestovale su ekipe iz Kostajnice, Novog Grada, Prijedora, Kozarske Dubice, Hrvatske Kostajnice,  Zagreba i ekipa Lađara sa Neretve iz Metkovića

Učenike regate na plaži „Piralo“ je dočekao načelnik opštine Kostajnica Drago Bundalo, koji se tom prilikom zahvalio svim učesnicima ovogodišnje regate. Načelnik Bundalo je istakao da se ovom manifestacijom nastoji promovisati rijeka Una kao turistički  potencijal koji nije dovoljno iskorišten te pozvao sve da zajednički uložimo napore kako bi sačuvali rijeku Unu i iskoristili njen turistički potencijal.

Organizatori regate se ovom prilikom zahvaljuju prof. Vinku Mijočeviću glavnom treneru Hrvatske kajak-kanu reprezentacije i predsjedniku Kanu kluba “Končar” iz Zagreba g. Stipi Radeliću koji su omogućili održavanje ovogodišnje regate za učesnike iz Kostajnice.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …