Pripadnici EUFOR-a posjetili JPU „Kestenko“

Pripadnici EUFOR tima iz Čilea koji su stacinirani u Banjoj Luci su juče 18.07.2016. godine posjetili Javnu predškolsku ustanovu „Kestenko“ te u razgovoru sa direktorom Sašom Grublješić upoznali su se sa radom ove institucije kao i ostalim pitanjima i problemima iz djelokruga lokalne zajednice.

U razgovoru sa pripadnicima EUFOR tima postignut je dogovor o saradnji na edukaciji djece po pitanju upoznavanja djece sa opasnošću od minsko-eksplozivnih sredstava. Dogovorena je realizacija edukativno praktične radinice tokom mjeseca avgusta tekuće godine u kojoj bi nosioci edukacije bili pripadnici EUFOR-a.

U nastavku razgovora glavno interesovanje pripadnika EUFOR tima iz Čilea jeste trenutna politička situacija u opštini Kostajnica. S obzirom da su upoznati sa kandidaturom direktora vrtića za mjesto načelnika Opštine, pripadnike EUFOR-a je interesovalo da li se pozitivan način rada u vrtiću može primijeniti i u radu Opštine.

Grublješić je istekao da je moguće i da je krajnje vrijeme da se dese promjene u Kostajnici i da se počne raditi u interesu građana, a ne u interesu pojedinaca. Te da će se on zalagati za povećanje sredstava za obrazovanje, sport i kulturu, poljoprivdedu, privredu i socijalne slučajeve. A to se može uz racionalnije trošenje budžetskih sredstava koja se troše nemilice. Opštinski budžet mora biti na raspolaganju građanima opštine Kostajnica, a ne samo nekolicini pojedinaca koji ta sredstva koriste kao da su njihova vlastita.

Pripadnici EUFOR-a su iskazali zainteresovanost za nastavak dijaloga, te su predložili da se održi sljedeći sastanak krajem avgusta.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …