Bundalo obišao radove na čišćenju i uređenju potoka Tavija

Načelnik opštine Kostajnica g. Drago Bundalo obišao je danas radove na čišćenju i uređenju korita potoka Tavija. Radove u dužini od 3.600 metara čija je vrijednost 25.885 KM, a koje finansisra Fond solidarnosti Republike Srpske izvodi preduzeće Prijedorputevi. Rok za izvođenje radova je 90 dana.

Načelnik je prilikom obilaska radova izjavio da je ovo samo jedan u nizu projekata na spriječavanju poplava koji se realizuju u opštini Kostajnica. Nakon izgradnje mosta u ulici Ranke Šipke i izmještanja korita potoka Tavija te čišćenjem i uređenjem korita smanjena je mogućnost za izlijevanje Tavije a u najskorije vrijeme očekujemo i objavljivanje tendera za regulaciju korita Tavije koja podrazumjeva betoniranje korita i čija je vrijednost oko 1 mil KM a koje finansira Evropska investiciona banka.

Bundalo je takođe izjavio da su završeni radovi na izgradi obaloutvrde u ulici Ranka Šipke čija je vrijednost oko 200.000 KM, a očekuje se i početak radova na izgradnji obaloutvrde do srednje škole koji su finansirani iz sredstava Fonda solidarnosti Republike Srpske te asfaltiranje puteva, sanacija deponije i izvorišta koje finansira Svjetska banka iz projekta hitne sanacije od poplava.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …