Opština sponzorisala iftar ispred džamije Azizije

Opština Kostajnica učinila je veoma lijep gest odlukom da sponzorište iftar služen u ponedjeljak 20. juna ispred džamije Azizije u Kostajnici. To je bio svojevrstan kuriozitet da se jedna opština u Republici Srpskoj uključi i materijalno pomogne vjerske aktivnosti bošnjaka tokom Ramazana. Time je opština Kostajnica još jednom pokazala da je sjajan primjer međuetničkog suživota i poštivanja svih građana te njihovih vjerskih i kulturnih skupova.

Iftaru su, pored gl. imam Harisa ef. Ahmića, prisustvovali i muftija bihaćki prof. Hasan ef. Makić, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH mr. Nusret ef. Abdibegović, potpredsjednik Narodne skupštine RS g. Senad Bratić, načelnik opštine Kostajnica g. Drago Bundalo kao i predsjednik RO Merhamet Krajina g. Jasmin Spahić.

Iftar je večernji obrok tokom islamskog mjeseca ramazana, odnosno objed koji se uzima u prvi sumrak, neposredno nakon zalaska sunca. Iftarom se završava dan posta, a najčešće se obavlja prije obavljanja večernje molitve akšam-namaza.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …