Završena podjela 20 plastenika

U Kostajnici je završena isporuka 20 plastenika u okviru projekta ”Ekonomsko osnaživanje povratnika i mladih nezaposlenih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima”. Viši stručni saradnik za poljoprivredu u opštinskoj upravi Kostajnica Miroslav Stijak rekao je da su plastenici obezbijeđeni na osnovu sporazuma opštine Kostajnica sa Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH i humanitarnim organizacijama MAID i LDSC.

”Federalno ministarstvo je ovaj projekat finansiralo donacijom 40 odsto neophodnih sredstava, isti je i udjel humanitarnih organizacija MAID I LDSC, dok su korisnisi obezbijeđivali 20 odsto” – rekao je Stijak.

Prema njegovim riječima isporučeni su plastenici površine od 100 metara kvadratnih sa kompletnom dodatnom opremom po ukupnoj cijeni od 2.450 KM, od čega učešće korisnika iznosi 490 KM.

”Na javni poziv načelnika opštine prijavila su se 24 kandidata, a 20 ih je odabrano nakon obilaska i izvršenog bodovanja. Kandidati koji su preuzeli plastenike prošli su i dvodnevnu obuku iz oblasti plasteničke proizvodnje” – naveo je Stijak.

Tekst: Javna RTV stanica Kostajnica

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …