Socijalistička partija biraće kandidata za načelnika opštine Kostajnica ispred vladajuće koalicije

Vladajuća koalicija u RS gotovo je u potpunosti završila podjelu kandidatura za gradonačelnike i načelnike opština na predstojećim lokalnim izborima i preostalo je da u dogovoru o zajedničkom nastupu bude riješena tek poneka finesa.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić na prošlosedmičnom sastanku u Prijedoru otklonili su sitne nesporazume u vezi sa tim koja će stranka u kojoj lokalnoj zajednici ponuditi zajedničkog kandidata. Taj dogovor verifikovao je Glavni odbor SNSD-a na sjednici održanoj u nedjelju u Gradišci, a uskoro bi to trebalo da učine i organi DNS-a i SP-a. Nakon toga stranke će pristupiti sljedećoj fazi u kojoj će odlučivati o imenima kandidata za gradonačelnike i načelnike opština.

SNSD će imati najveći broj kandidata na istoku Srpske uključujući i najvažnija uporišta poput Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva.

Tradicionalna uporišta zadržaće u DNS pa će predložiti kandidate za gradonačelnika Prijedora i čelne ljude Oštre Luke i Krupe na Uni. SNSD će u prijedorskoj i banjalučkoj regiji predložiti imena za načelnike Novog Grada i Kozarske Dubice, Gradiške, Srpca, Laktaša, Prnjavora i Kotor Varoša.

SP će dati kandidata za načelnika Kostajnice, Kneževa i Ribnika, a DNS Čelnica i Drinića.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Đenadija večeras na Alternativnoj televiziji

Neven Đenadija diplomirani politikolog i magistar međunarodnih odnosa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci učestvovaće …