Odbor “LID” projekta smatra da Kostajnica nije bila dovoljno poplavljena

Kako drugačije razumjeti da naš grad nije odabran među opštine i gradove u BiH gdje je bilo proglašeno stanje elementarne nepogode u maju 2014. godine i koje su od projekta “Lokalni integrisani razvoj” (LID) dobile pomoć od 6,6 miliona evra!

Projektni odbor projekta “Lokalni integrisani razvoj” (LID), vrijednog 6,6 miliona evra, potvrdio je izbor 21 jedinice lokalne samouprave u BiH koje su se prijavile na javni poziv za učešće u projektu, koji se odnosi na opštine i gradove gdje je bilo proglašeno stanje elementarne nepogode u maju 2014. godine.

Riječ je o opštinama i gradovima koji su tada imali najteže štete od poplava i klizišta, kao i one koje je UNHCR odredio kao prioritete za rješavanje pitanja povratka i interne raseljenosti.

Iz Delegacije EU i UNDP-a saopšteno je da su na prvom sastanku Projektnog odbora u Sarajevu, od 58 jedinica lokalne samouprave koje su se prijavile na javni poziv, izabrane one koje su geografski i ekonomski povezane u četiri klastera.

To su Banjaluka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Foča, Goražde, Gradiška, Konjic, Mostar, Maglaj, Modriča, Novi Grad, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče i Živinice.

LID projekat vrijedan 6,6 miliona evra implementira UNDP, nastojeći da poboljša životni standard više od 100.000 ljudi u BiH podrškom inkluzivnom i održivom društveno-ekonomskom razvoju, jačanju dobre prakse upravljanja i razvoju lokalne infrastrukture i usluga, posebno u područjima pogođenim poplavama, kao i gradovima i opštinama sa velikim brojem povratnika i raseljenih lica.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …