Ambasadar BiH u Rumuniji održao sastanak sa privrednicima iz Kostajnice i okoline

AMBASADOR BIH U RUMUNIJI ODRŽAO SASTANAK SA PRIVREDNICIMA IZ KOSTAJNICE I OKOLINE
Ambasador Bosne i Hercegovine u Bukureštu njegova ekselencija prof. dr Mile Vasić u cilju veće spoljnotrgovinske razmjene sa Rumunijom, održao je danas u maloj sali NB “Nevenka Stanisavljević” u Kostajnici sastanak sa privrednicima iz regije i predstavnicima lokalne samouprave.

Na sastanku su pored njegove ekselencije prof. dr Mile Vasića govorili i Savo Krunić, savjetnik Ministra spoljne trgovine Mirka Šarovića kao i Goran Račić, predsjednik područne privredne komore Banja Luka.

Njegova ekselencija prof. dr Mile Vasić prisutne je upoznao sa najvažnijim crtama spoljnotrgovinske razmjene Rumunije i Bosne i Hercegovine te pozvao sva pravna lica koja su zainteresovana za poslovnu saradnju sa firmama iz Rumunije da svoje firme upišu u registar preduzeća Bosne i Hercegovine. Upitnik za registraciju, koji se mora ispuniti na engleskom jeziku, dostupan je na web stranici ambasade BiH – http://bhambasada.org/

Prof. dr Vasić je rodjen i odrastao u Kostajnici, gdje je završio osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje prof. dr Vasić je završio u Hrv. Kostajnici, a filološki fakultet u Prištini. Fakultet za poslovne sudije završio je u Beogradu na Univerzitetu primjenjenih nauka “Megatrend”.

Prof. dr Vasić je nedavno dospio u žižu javnosti kada su vodeći hrvatski mediji objavili tekstove u kojima su optužili HDZ da je plagirao njegov izborni program pod imenom 5+, koji je prof. dr Vasić imao na prošlogodišnjim izborima u Republici Srpskoj.

Tekst: Kostajnica.com

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …