Ambasador BiH u Rumuniji održaće sastanak sa privrednicima iz Kostajnice

Ambasador Bosne i Hercegovine u Bukureštu njegova ekselencija prof. dr. Mile Vasić u cilju veće spoljnotrgovinske razmjene sa Rumunijom, poziva na sastanak privrednike i predstavnike lokalne samouprave. Sastanak će se održati u četvrtak 11. februara 2016. godine u maloj sali NB “Nevenka Stanisavljević” u Kostajnici.

Cilj sastanka je da predstavimo naše potencijale i mogućnosti da povećamo izvoz u nama prijateljskoj Rumuniji, a sigurno je da određene djelatnosti i proizvodnja imaju šansu na Rumunskom tržištu.

Prof. dr Vasić je rodjen i odrastao u Kostajnici, gdje je završio osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje prof. dr Vasić je završio u Hrv. Kostajnici, a filološki fakultet u Prištini. Fakultet za poslovne sudije završio je u Beogradu na Univerzitetu primjenjenih nauka “Megatrend”.

Prof. dr Vasić je nedavno dospio u žižu javnosti kada su vodeći hrvatski mediji objavili tekstove u kojima su optužili HDZ da je plagirao njegov izborni program pod imenom 5+, koji je prof. dr Vasić imao na prošlogodišnjim izborima u Republici Srpskoj.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …