Održana javna rasprava o obimu štete od poplava i mogućnosti dobijanja pomoći

UG “DON” koja je članica mreže „BRANA“, uz podršku USAID-a prati i analizira proces obnove šteta u ukupno 78 lokalnih zajednica pogođenih poplavama, prikuplja podatke o sredstvima namjenjenim obnovi, njihovom utrošku i o tome redovno informiše javnost kroz web sajt kreiran u ove svrhe.
U petak 23.10.2015. u Skupštinskoj sali opštine Kostajnica u 14:00 časova, organizovana je Javna raspravu na temu “Informisanje građana o obimu šteta od poplava iz 2014-e godine i mogućnostima dobijanja pomoći”.

Cilj Javne rasprave je bio informisati građane opštine Kostajnica štetama nastalim u prošlogodišnjim poplavama na području opštine Kostajnica, o do sada dobijenoj pomoći i eventualnim mogućnostima za dobijanje pomoći za ugrožene u poplavama u budućnosti.

Na javnoj raspravi su učestvovali građani, predstavnici opštinske uprave, Komunalnog preduzeća građani iz ulica Ranka Šipke, i 2. maj, privrednici, direktor Osnovne škole Petar Mećava, direktor Narodne biblioteka “Nevenka Stanisavljević i drugi. Predstavnik opštinske uprave je informisao prisutne o prošlogodišnjim poplavama, štetama nastalim u poplavama, o preduzetim aktivnostima te o dobijenim sredstvima od donatora

Pozivamo građane koji žele da prijave zloupotrebe ili uspješne priče pri obnovi nakon poplava, da nazovu besplatan telefonski broj 080 05 05 06, a sve o Mreži „BRANA“ može se pronaći na web stranici www.brana.ba.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Partizan donio sva tri boda iz Knežice

U utakmici trećeg kola Područne lige Prijedor, koja je juče odigrana u Knežici kostajnički Partizan …