Ubijen načelnik krim-policije, Prijedor blokiran!

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenko Bašić, ubijen je jutros oko 7 časova ispred svog stana u naselju Pećani. Prema našim saznanjima, na Bašića je iz vatrenog oružja, dok je išao pješke ulicom u ovom naselju pucala nepoznata osoba, koja je potom pobjegla. Nakon ubistva Bašića oglasio se MUP Srpske.

Bašić je navodno  krenuo na posao, a nepoznati napadač ga je sačekao i pucao u njega.

Policija je blokirala cijeli grad i u toku je potraga za napadačem. Od jutros se čuju sirene i vrše se pretresi vozila. Naoružana policija je na svakom koraku a u gradu su gužve od jutros. Pretrese policija vrši i na ulazu u Banjaluku.

Na skoro svim ulazima u grad su patrole ali i policija u civilu, skoro svi automobili su konrolisani, pa su se na ulazima u grad stvorile gužve.

z PU Prijedor potvrđeno je da im je jutros u 6.53 časova prijavljeno da je došlo do ubistva u naselju Pećani. Više informacija biće poznato nakon uviđaja koji je u toku.

“Policijskoj upravi Prijedor danas u 06.53 prijavljeno je da je u naselju Pećani u Prijedoru nepoznata osoba pucala iz vatrenog oružja na osobu R.B., policijskog službenika Policijske uprave Prijedor, koji je tom prilikom stradao”,  saopšteno je iz MUP Srpske, nakon ubistva načelnika sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Dodaju da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Prijedor, pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije,  organizovanog i najtežih oblika oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva, preduzimaju mjere i radnje u okviru istrage teško ubistvo, a sve u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela.

(BN/M.Karan    Foto:BN)

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …