U toku kampanja „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su u Knežici opština Kozarska Dubica u okviru planskih aktivnosti za 2022. godinu učestvovali u preventivnim aktivnostima kampanje pod nazivom „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ koja se sprovodi u periodu od 11. do 31. marta u organizaciji Auto-moto saveza Republike Srpske. Aktivnostima su prisustvovali su i predstavnici opštine Kozarska Dubica i Auto-moto društva.

Vozačima traktora predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske održali su predavanje na temu bezbjednog učešća traktora u saobraćaju sa akcentom na važnost i obavezu poštovanja saobraćajnih propisa kada je u pitanju učešće u saobraćaju ove kategorije vozila.

Nakon održanog predavanja vozačima traktora uručena su žuta rotaciona svjetla kao obavezna svjetlosna signalizacija kojom traktori moraju biti označeni prilikom kretanja na javnim putevima, kao i svjetloodbojni prsluci i retroreflektujući materijal za priključna vozila odnosno traktorske prikolice.

U cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju taktori, vozačima su podijeljene i edukativne brošure koje sadrže informacije o mjerama koje su vozači dužni preduzeti na traktoru i radnim mašinama prije i za vrijeme učestvovanja u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače traktora da u sezoni obavljanja poljoprivrednih radova, kada je na javnim putevima učestalo kretanje traktora i radnih mašina, poštuju saobraćajna pravila i propise, upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …