Informacija o epidemiološkoj situaciji na području opštine Kostajnica

Opštinski štab za vanredne situacije danas je razmatrao epidemiološku situaciju na području opštine Kostajnica. Na području opštine Kostajnica na današnji dan imamo ukupno 9 lica koja su aktivna na virus korona, a 5 lica koja se nalaze u izolaciji. Sva lica koja su pozitinva na virus korona nalaze se na kućnom oporavku.

Od početka pandemije u Kostajnici je ukupno testirano 477 lica od čega je kod 234 lica potvrđeno prisustvo virusa korona, izliječeno je 212 lica, a nažalost preminulo je 13 lica.

Opštinski štab je konstatovao da je potrebno pojačati proces vakcinacije na području opštine Kostajnica te ovim putem poziva građane da se vakcinišu kako bi izbjegli neželjene situacije u periodu pred nama jer je vakcinacija jedino rješenje za borbu protiv ove opake bolesti.

Opštinski štab je konstatovao da se mjere Republičkog i opštinskog štaba poštuju i da za sad nema potreba za donošnjem restriktivnijih mjera.

Štab apeluje na sve građane da poštuju sve propisane higijensko-epidemiloške mjere i mjere socijalne distance.
Sve dozvoljene aktivnosti sprovode se uz punu odgovornost organizatora za strogo sprovođenje mjera propisanih od strane JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.

Opštinske inspekcije i komunalna policija vrše redovne kontrole poštovanja mjera i do sad nisu evidentirali kršenje mjera

BUDIMO ODGOVORNI, VAKCINIŠIMO SE – ČUVAM SEBE, ČUVAM DRUGE

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra?

Od 10. novembra stupa na snagu novi sistem ulaska u evropsku uniju i Šengen za …