BIH načelnici sutra zajedno u akciji solidarnosti

Načelnici, gradonačelnici i predstavnici Novog Grada, Kostajnice, Bihaća, Žepča, Jezera, Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca, Kozarske Dubice i Banje Luke simbolično će obilježiti akciju solidarnosti koja je proteklih mjeseci organizovana za općine stradale u zemljotresu Oni će se u srijedu, 26. maja 2021. godine okupiti u Novom Gradu i Kostajnici kako bi pružili podršku i iskazali razumijevanje i solidarnost sa načelnicima zajednica koje su stradale u zemljotresu.

AGENDA:

Novi Grad – Gradska plaža Ada (u slučaju kiše okupljanje će biti u sali Opštine)
12.00-12.45 – simbolična predaja paketa pomoći i obraćanje medijima

Kostajnica – Gradski trg (u slučaju kiše okupljanje će biti u gradskom kinu)
13.15 – 14.00 – uručivanje zahvalnica i obraćanje medijima

Događaj je organizovan u okviru kampanje “Čuvajmo sebe, čuvajmo jedni druge”, koja je pokrenuta uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih Kult, Forumom građana Tuzle, Međureligijskim vijećem BiH i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka. Uz devet načelnika, događaju će prisustvovati i direktorica programskog ureda USAID/BiH Savannah Thomas Arrigo, te direktorica projekta PRO-Budućnost Majda Behrem-Stojanov.

U proteklom periodu više od stotinu porodica iz Kozarske Dubice i Novog Grada, Opština Kostajnica, te Dom zdravlja u Bihaću dobili su pomoć USAID-a u ublažavanju posljedica zemljotresa koji je pogodio ova područja u decembru prošle godine, a akciju solidarnosti podržale su i brojne lokalne zajednice koje su odgovorile na potrebe ugroženih zajednica i uputile im različite vidove pomoći.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Počela obnova gradske Vijećnice

U Kostajnici je počela obnova gradske Vijećnice. Objekat je izgrađen 1885. godine i proglašen je …