Cijene goriva u BiH rastu, očekuje se dodatno poskupljenje

Cijene goriva na pumpama širom BiH u posljednjih nekoliko dana ponovo rastu, tako da su na nekim pumpama više za pet feninga, a kako kažu stručnjaci iz ove oblasti, može se očekivati da će se trend rasta nastaviti i u narednom periodu. U Kostajnici još uvijek nema značajnijeg poskupljenja goriva tako da se cijena benzina kreće od 1,80 KM dok za litru dizela treba izdvojiti najmanje 1,82 KM.

Nestro:
Super Plus-98 – 1,99 KM
BMB 95-Euro 5 – 1,80 KM
Dizel Euro-5 – 1,82 KM

Gagi Trans:
Eurosuper 95 – 1,85 KM
Eurodizel 5 – 1,84 KM
Max Power 1,90 KM

Nešković:
Eurodizel 5 – 1,84 KM
Eurosuper 95 – 1,85 KM

Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske, potvrdio je za “Nezavisne” da je došlo do povećanja cijena na benzinskim pumpama u prosjeku od pet feninga.

“U zadnjih pet dana u Republici Srpskoj je došlo do povećanja cijena na benzinskim pumpama u prosjeku od pet feninga, što je u skladu sa povećanjem nabavnih cijena u prosjeku za sedam feninga”, kazao je Trišić.

“Cijene će rasti u narednom periodu, a to prvenstveno zavisi od ulaznih, odnosno rafinerijskih cijena. Siguran sam da će u narednom periodu doći do povećanja cijena goriva u Srpskoj”, kazao je Trišić.

About kostajnica@gmail.com

Check Also

Farma od 40 grla magaraca – šansa za razvoj i ostanak na selu

U Petrinji kod Kostajnice Savan Babić je prije deset godina počeo uzgoj magaradi. Danas ima …